• Brief 2 aan Vincent van Gogh

    21 november 2014

    Beste Vincent,

    Om nog even terug te komen op schrijven. Ik vraag me af hoe belangrijk dit is voor een kunstenaar. Als ik schilder gebruik ik maar weinig woorden. Daarmee bedoel ik te zeggen dat als ik schilder het heel erg stil is in mijn hoofd.

    Zodra ik stop wordt het weer druk. Allerlei vragen dringen naar voren over het schilderij dat ik aan het maken ben. Even afstand nemen werkt altijd erg goed bij mij. Soms verdwijn ik zo in mijn schilderij dat ik soms niet zie dat ik al klaar ben. Ik ben nogal geneigd om harmonie na te striven in een schilderij. Dat is niet altijd beter voor het schilderij en/

    Lees meer >> | 967 keer bekeken

  • Brief 1 aan Vincent van Gogh

    18 november 2014

    Nijmegen, 18 november 2014

     

    Beste Vincent,

    Ik steek maar gelijk van wal. Ik wil niet ingaan op je geschiedenis, de brieven die je schreef en het verschil met de tijd waarin ik leef. Dat is wel duidelijk.

    Ik schrijf je omdat je een kunstenaar bent en omdat je veel schreef. Je schreef vele brieven aan je broer. Ik wil ook graag brieven aan iemand schrijven over mijzelf, mijn kunstenaarsbestaan en wat ik daarin tegen kom. Ik wist alleen niet aan wie ze te richten. Ik heb geen broer. Daarom kies ik jou. Jij hebt vast een luisterend oor. Of is die opmerking te flauw voor woorden?

    Lees meer >> | 1518 keer bekeken

  • 'in de danszaal' van Isaac Israels

    20 oktober 2011

     

    Morgen heb ik een gesprek bij Boekhandel de Feeks. We gaan kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen en er wordt werk van mij te koop aan geboden in de winkel. 

    In het kader daarvan wil ik jullie graag een artikel laten lezen in dit blog dat ik eerder schreef voor Pink Nijmegen: 

    Lees meer >> | 2190 keer bekeken

  • Biennale in Venetie

    13 oktober 2011

    Afgelopen weekend was ik in Venetie op de Biennale. Het was ontzettend inspirerend. Het was mooi en soms schokkend om te zien hoe een aantal kunstenaars om gingen met de onrust in bijvoorbeeld het midden oosten of in europa.

    Het bijzondere aan de Biennale in Venetie is dat je heel veel kunst kan zien, uit zo veel verschillende landen. Elk land heeft haar eigen curator en daardoor is er een enorme diversiteit aan kunst te beleven.

    Lees meer >> | 1583 keer bekeken

  • Open Atelier

    22 september 2011

    Afgelopen zondag stelde ik mijn atelier open voor bezoekers. Ik deed mee aan de open atelier route van Nijmegen Oost. Vanaf 13u kwam het publiek, een doorgaande stroom tot aan 17u.

    Het was geweldig om al die reacties te horen. Om met mensen in gesprek te gaan over mijn werk. Het is zo verhelderend om over je werk te praten, te horen wat anderen vinden en vanuit daar mijn ideeen en meningen te versterken. 

    Lees meer >> | 1591 keer bekeken

  • de zichtbare kunstenaar

    12 september 2011

    Gisteren sprak ik mijn moeder; waarom ik nog geen nieuwe blog geschreven had. En gelijk heeft ze. Blaas ik hoog van de toren over zichtbaarheid en dan blijft het daar bij. 

    In mijn vorige blog schreef ik over Van Gogh. Hij schreef aan zijn familie, zijn broer, en dat ik schreef aan U, de onbekende lezer van mijn blog. Wat mij amuseert is dat ik via mijn website ook aan mijn familie schrijf, in ieder geval aan mijn moeder. En dat vind ik prachtig. Wat is internet toch een fascinerend 'gebruiksvoorwerp'. Het brengt je in contact met verre collega's die ik voorheen niet kende (via twitter bijvoorbeeld)  maar ook mijn werk als kunstenaar wordt zichtbaarder voor mensen dichtbij.

    Lees meer >> | 1635 keer bekeken

  • Picasso en de nieuwe media

    23 augustus 2011

    Gisteren sprak ik  Marca van de Broek. Zij is er van overtuigd is dat publiciteit zoeken ontzettend belangrijk is voor een kunstenaar. Zij vertelde mij over het belang van een de nieuwe media.  Marca vertelde dat het schrijven van een blog bijdraagt aan de zichtbaarheid en bekendheid van een kunstenaar.

    Lees meer >> | 1628 keer bekeken

  • Meer blogs >>