Yette Rohde is een kunstenaar met een vele asocciaties, ideeën en rare gedachtegangen... dit leidt regelmatig tot projecten waar ze zich altijd vol overgave instort en zich halverwege afvraagt waar ze nu weer aan begonnen is. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en Yette maakt deze projecten met grote betrokkenheid en altijd in samenwerking met anderen. Waardoor er kunst ontstaat met een gelaagde geëngageerde inslag.

Een aantal van deze projecten zijn: (van jong naar oud)

 

Queer Crips - Real People (2022- heden) 

een kunst en zichtbaarheidsproject voor en door Queers met een fysieke handicap  http://www.qcrp.nl 

 

Adembenemend (2020)

Performance en videoinstallatie; naar idee van Yette Rohde met performers Mir en Pluck

Beeldend kunstenaar Yette Rohde verdiepte zich de afgelopen maanden in (de beperking van) adem en ademruimte, in letterlijke en figuurlijke zin.

Zij onderzocht de relatie tussen adem en glas in haar olieverfschilderijen en in video en taal in samenwerking met performers Mir en Pluck. Dit onderzoek resulteerde in een performance in de Barbarossa- ruïne in het Valkhofpark.

Video registratie van de performande Adembenemend gemaakt door Mary Janssen

 

Qtopia queer arts festival (2018-2019)

Qtopia Queer Arts Festival was een tijdelijke kunstomgeving in Nijmegen. Het festival programmeerde kunstwerken die heteronormatieve aspecten in de samenleving onderzoeken. Bezoekers werden uitgenodigd om hun eigen perspectief te ontwarren en te onderzoeken tijdens vele activiteiten; van beeldende kunst exposities tot workshops, performances, lezingen en feestjes.

 

Kunsthistorisch naakt (2016)

Landelijke schilderwedstrijd om de verkuising in de kunst tegen te gaan.