Vijf redenen waarom ik deze schilder wedstrijd organiseer en waarom je mee moet doen :)

Ik organiseer de schilderwedstrijd “kunsthistorische naakten” omdat er een aantal zaken zijn die ik belangrijk vind!

 

  1. om onze ‘vertrutting’ t.o.v. naakt tegen te gaan
  2. om mensen te laten zien hoe rijk onze kunstgeschiedenis is
  3. omdat geschilderde naakten over het algemeen erg mooi zijn om te zien
  4. omdat schilderen geweldig is om te doen
  5. omdat ik kunstminnende mensen bij elkaar wil brengen

 

  1. Er is een groot verschil tussen naakt in de kunst en naakt in reclames. Ik wil heel graag dat verschil laten zien. Reclames gebruiken ‘naakt’ vaak om te verkopen. De associatie met seks is snel gemaakt. Ik snap heel goed dat mensen het naakt in de reclames zat zijn. En juist daarom organiseer ik deze wedstrijd. Om het verschil tussen naakt in reclames en naakt in de kunst duidelijk te maken. We worden steeds bekrompener als het gaat om naakt. Dat vind ik heel erg jammer. Er is namelijk ook zoveel mooi naakt te vinden in de kunstwereld. Ik hoop dat deze schilderwedstrijd bijdraagt aan een positiever beeld over naakt in de kunst.
  2. Wij hebben een geweldig cultureel erfgoed en dat mag gezien worden. Vandaar dat ik deze wedstrijd organiseer. Ik wil je oproepen om te zoeken naar je mooiste naakt uit de kunstgeschiedenis. Hierdoor duik je in de kunstgeschiedenis, leer je over wat er allemaal al is gemaakt en ik hoop dat je dan nog meer ons cultureel erfgoed waardeert dan dat je al deed.
  3. In de kunst is de mens al eeuwen in al haar schoonheid en kwetsbaarheid afgebeeld en dat zullen kunstenaars ook nog eeuwen doen.  Puur door het feit dat we de mens in al haar naaktheid fascinerend vinden. Ik ben van mening dat er zoveel prachtige naakten te vinden zijn in de kunst en dat ze allemaal de moeite van het bekijken waar zijn.
  4. Als beeldend kunstenaar ervaar ik zoveel plezier en blikverruiming als ik schilder of teken. Dit plezier wil ik aan zoveel mogelijk mensen overdragen. Vandaar mijn oproep om mee te doen aan deze schilderwedstrijd!
  5. Ik hou ervan om mensen bij elkaar te brengen en hen een leuke tijd te geven. Dus daarom heb ik bovenstaande punten verenigd in een grote landelijke schilderwedstrijd! ‘Kunsthistorische naakten’.

 

Ik hoop dat je nu begrijpt waarom deze wedstrijd belangrijk voor mij is en ik hoop dat het bij deze dat ook voor jou geworden is.

Ik nodig je van harte uit om mee te doen!

Stuur een email naar cursus@atelierrohde.nl en ontvang alle informatie over de wedstrijd. 

 

En bovendien; plaats je mooiste naakt alvast op facebook: www.facebook.com/AtelierRohde en laat me weten waarom je juist dit naakt hebt uitgekozen!

En heb ik al gezegd dat Sam Drukker jureert en dat je een Masterclass Modeltekenen van hem kan winnen? Dat is natuurlijk reden nummer zes! 

Yette Rohde