De foto's die ik tijdens het werken aan een doek of tekening maak zijn zeer belangrijk voor mijn werkproces. Het maken van een foto is een middel om mijn werk gecoprimeerd terug te zien. Het maakt vaak in een oogopslag duidelijk waar de knelpunten zitten. Waar het contrast in licht en donker nog niet goed is, waar ik een kleur zou moeten versterken, of het opische zwaartepunt zit waar ik hem wil hebben etc.                             Vaak doe ik niets met deze foto's nadat het doek af is. Heel soms kijk ik ze nog eens terug omdat duidelijk wordt welke keuze ik maak tijdens zo'n proces.

Deze foto's van het doek van Peggy zijn interessant om terug te zien aangezien ik 'zoekende' ben in dit werk. Ik experimenteer met materiaal en maak keuzes die ik later weer probeer te veranderen. Doordat ik experimenteer met ondergrond, materiaal en compositie heb ik het mijzelf op drie vlakken ingewikkeld gemaakt. Dit is dan ook een van de redenen waarom ik nog niet kan besluiten of het doek 'af' is of niet. Wellicht staat het doek een geruime tijd in mijn atelier zonder dat ik er iets aan doe. 

De keuze om het experiment aan te gaan zorgt voor onvoorziene gebeurtenissen en ontdekkingen. En dat past zowel bij mij als bij Peggy.