Gezocht: Queers met een fysieke handicap voor zichtbaarheidsproject!

Het Nijmeegse project ‘Queer Crips - Real People’ zet in voor de zichtbaarheid en emancipatie van queers met een fysieke handicap. De groep wordt dubbel gestigmatiseerd, doordat de handicap én de lhbtiqa+ identiteit botsen met de heersende maatschappelijke normen. Dit resulteert in ervaringen zoals uitgesloten zijn van (queer) activiteiten door slechte rolstoeltoegankelijkheid, niet serieus genomen worden wat betreft de (onzichtbare) handicap en/of identiteit, maar ook gevoelens als schaamte en eenzaamheid. ‘Queers Crips - Real People’ richt zich op het vergroten van de zichtbaarheid en op het empoweren van de groep zelf. Hiervoor worden Nijmegenaren uit de groep in woord en beeld geportretteerd, en op verschillende (toegankelijke en alledaagse) locaties tentoongesteld. 

‘Queer Crips - Real People’ is een project dóór en vóór queers met een fysieke handicap. Beeldend kunstenaar Yette Rohde,wordt in haar werk en dagelijks leven belemmert wordt door schouderletsel, en Mir Marinus is herstellende van long covid sinds 2020 en kampt daardoor met vaak onzichtbare klachten zoals vermoeidheid. Yette zal vorm geven aan de portretten in beeld en Mir in woord. Hoe deelname er uit ziet? Yette en Mir komen bij je langs voor een foto-sessie en een kort interview. Dit gaat natuurlijk in overleg. Zo beslis jij bijvoorbeeld mee over of je handicap wel of niet afgebeeld of benoemd wordt.


Nieuwsgierig om mee te doen? Laat het ons weten! Stuur een mailtje naar queercripsrealpeople@gmail.com Dan beantwoorden we al je vragen en maken we een afspraak.

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente Nijmegen, IS ontwerp, Cafe de Plak, Qtopia queer arts festival